Kezdőlap | Kapcsolat | Nyomtatás
Bemutatkozás Önkormányzat Ügyintéző Fotógaléria
Bemutatkozás
Hírek
Programok
Falukrónika
Természet
Látnivalók
Turisztikai értékek
Napjaink
Neves szülöttek
Fotógaléria

Turisztikai értékek« Vissza

Zselic dombjai között csend és nyugalom fogadja a látogatókat, egy olyan érintetlen, civilizációtól mentes világ, amelyet a városi ember túlhajszolt idegrendszere már szinte meseszerűen békésnek érez. A végtelenbe nyúló zöld dombhátak közötti völgyekben csak elszórva találunk kisebb településeket, még vasút sem vezet erre, amelynek zakatoló kerekei felvernék az erdők csendjét.

Turizmus

Patcán két turistaútvonal is áthalad, egyik az 566 km-es Dél- Dunántúli Kéktúra a kék jelzéssel, másik a 31,5 km-es, zöld jelzésű, Kaposvár-Szenna-Patca-Feneketlenkút-Márcadó-Kardosfa útvonalú turistaút. Minkettő nagyon népszerű a túrázók között, messze földről érkeznek hozzánk kirándulók, a gyönyörű, dombos, vadregényes táj idevonzza a természet, és a gyaloglás imádóit.

A térkép közepén Patca

Séta a túristaúton kora tavasszal

 

Moha

 

Szálláshelyek

Az idelátogatók elsősorban a Katica Tanyán, a környék legnagyobb turisztikai létesítményében találnak szállást, étkezési lehetőséget, nagyon sok programot.

 

Ezenkívül a faluban, a Polgármesteri Hivatal-mi Faluháznak hívjuk-épületében ki van alakítva 2 vendégszoba 5+1 ággyal, mellékhelyiségekkel az ide látogatók számára.

Ára: 2000 ft/fő/éjszaka ágyneművel, anélkül(hálózsákosoknak): 1600ft

Jelentkezés: Fazekas Lívia gondnoknál  06/30/788 3637 vagy a helyszínen vasárnap- hétfő kivételével 14-18 ó-ig. Patca Fő u.9. Étkezést nem tudunk biztosítani. Ezúton hívjuk fel az idelátogatók figyelmét, hogy a faluban nincs sem bolt, sem vendéglátóegység, Kaposváron, ill, a szomszédos Szennában vásárolhatnak be.

Íme a szállás a Faluházban:

Étkező                                                     Nagyszoba

Szeretettel várjuk vendégeinket!

 

Egyéb

A Faluházban megvásárolható Bősze Sándor: Patca nyolc évszázados története című könyv, ajánljuk mindenkinek, akit e csöpp falu varázsa megragadott.
Egy kicsiny falu története a Zselic szívében.

Ára: 2800 Ft                                        

 

 

 

 

 


Copyright © 2009
Integranet Kft.