Kezdőlap | Kapcsolat | Nyomtatás
Bemutatkozás Önkormányzat Ügyintéző Fotógaléria
Önkormányzat
Elérhetőségek
Tisztségviselők
Ügyintézők
Ügyfélfogadás
Községi Könyvtár
Rólunk írták
Fotógaléria

Rólunk írták« Vissza

Simonfa és Szenna közös hivatala nyolc településsel
A megyében, de talán az országban is elsőként jött létre az új törvény szabályozásának megfelelő közös önkormányzati hivatal.
Sonline, 2012.12.09.
Teljes cikk

Pányvázástól a pilinckéig: énekeltet, táncoltat és szocializál
A népi játék misztérium. Varázslat, ami a zenei régiséggel együtt a gyémánttá csiszolódott évezredes kultúra segítségével énekelni, táncolni, mozogni tanít: szocializál. Ezt Czigány Tamás táncpedagógus, koreográfus mondta.
Sonline, 2012.12.07.
Teljes cikk

A tartozók listája: völgyhíd méretű a települések adóssága
Kőröshegyi völgyhidat lehetne építeni abból az adósságból, bár sokak szerint egy viadukt is több a soknál Somogyban, amennyi adósságot felhalmoztak a megye önkormányzatai. A 245 közül 124 település.
Sonline, 2012.12.01.
Teljes cikk

Bajban a vidék: nemzeti konszenzust sürget az MSZP
Patcán tartotta soros részországgyűlését az MSZP, majd a párt képviselői tizenhat somogyi településen vettek részt lakossági fórumokon.
Sonline,2012.02.29.
Teljes cikk

Egyharmad csődben: adóterhektől rogyadozik a falusi turizmus
Somogy megye egyik kitörési pontja lassan olyan picike pont, hogy szinte alig látszik. Ez pont a falusi turizmus, amire a kivételes természeti adottságaira, történelmi és kulturális értékeire méltán büszke megye építette jövőképét, alapozta fejlesztéseit évek óta.
Sonline,2012.01.11.
Teljes cikk

Eltűnnek a jegyzők, és a polgármesterek széke is billeg
Kell-e polgármester, helyi önkormányzati képviselő, bizottság vagy jegyző a kistelepülésekre? Erre a kérdésre is választ kell adni az önkormányzati rendszer átalakítása során, nyilatkozta az Magyar Távirati Irodának Tállai András belügyminisztériumi államtitkár.
Sonline,2011.02.02.
Teljes cikk

Az erdő nem válogat: fagyűjtés a lélekfagyasztó hidegben
A program segítségével 440 köbméter tűzifát gyűjtenek össze, s ezzel száz család téli tüzelőjét biztosítják.
Sonline,2010.11.24.
Teljes cikk

Falun is megterem a babér
Falumegújításban tett különleges teljesítmény. Ezt a tevékenységet ismerte el Varga István gazdasági és Gráf József agrárminiszter. Somogyból egyedül Patca pályázott és nyert dicsérő oklevelet.
Sonline, 2010.06.07
Teljes cikk

A színészcsináló Törökre bérletet lehet váltani
Huszonöt évig volt élsportoló, majd a színművészetben találta meg önmagát Török Tamás.
Sonline, 2010.04.10.
Teljes cikk

Marionett és köcsögfejű, bábfigurák világa
Egyszer volt bábszínház címmel nyílt kiállítás pénteken a megyei múzeumban. A tárlat több szempontból igyekszik bemutatni a bábjátszás neves kaposvári múltját és reményteli jövőjét.
Sonline, 2010. 03.26.
Teljes cikk

Ötezer takarékos izzó ajándékba hat zselici község lakóinak
Több mint 400 háztartásnak ajándékozott csaknem ötezer energiatakarékos izzót a Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület.
Sonline, 2010.03.21.
Teljes cikk

„Adáshiba” a dérynéseknél
Véletlenül játszik ugyanabban a fővárosi darabban Karalyos Gábor és Kiss Péter Balázs. A két dérynés színész örült a közös munkának.
Sonline, 2010.03.07.
Teljes cikk

Irány a természet!
Februártól novemberig összesen hét esemény kapott helyet a 2010-es naptárban.
KaposPont,2010. 01. 12.
Teljes cikk

Somogy bemutatkozott a Művészetek Palotájában
Somogy megye kultúráját és kézművességét mutatták be vasárnap a budapesti Művészetek Palotájában.
Sonline, 2010.01.31.
Teljes cikk

Szegények adtak a szegénynek: összedobták a buszravalót
Sajátos segítségkérés, a polgármester minden somogyi önkormányzattól támogatást kért.
Sonline, 2009.11.17.
Teljes cikk

Patcán avatták fel a kontinens legnagyobb hajítógépét
Palánkvárat ostromoltak a lovagok hét végén Somogyban. Hamisítatlan középkori hangulatot varázsoltak a magyar történelmi lovagrendek a III. Patcai Várjátékokon.
Blikk, 2009.09.07.
Teljes cikk

Életművész
Mozaikokat ragaszt a falra és kertészkedik. Erről az oldaláról kevesen ismerik Karalyos Gábort. A kaposvári színművész mostanában egyre népszerűbb. Sok felkérést kap Budapesten, de ha teheti patcai otthonába menekül egy kis nyugalomért.
KaposPont, 2009.08.27.
Teljes cikk

Patcán paroláznak a lovagok
Egy középkori vár elevenedik meg Patcán szeptember első hétvégéjén. Hadi tábor, csepűrágók, fegyverbemutató, címerfestés, íjászkodás, kalodába zárás és deresre húzás. Lovagi bemutatók, csatajelenetek, reneszánsz táncok, este tüzes íjászat és tűznyelők mindkét napon. És mindennek a látogatók aktív részesei lehetnek!
KaposPont, 2009.08.10.
Teljes cikk

Kolbászból van-e a kerítés?
Patca Somogy leggazdagabb települése. Egy friss országos felmérés szerint a kis falu az ország 20 legjobbja közé is bekerült. Ám az adatok kissé torzítanak, mert Patcán kevesen élnek. Visnye polgármestere azonban nem csodálkozott amikor megtudta, hogy ők lettek az utolsók Somogyban. Kőkúttal együtt az ország 10 legszegényebb települése között vannak.
KaposPont, 2009.05.29.
Teljes cikk

Jövedelemátlag: Szentendrét is megelőzi az 55 lelkes Patca
A budapesti kerületeket nem számítva egy felmérés szerint a mindössze 55 lakosú Patca az ország tizenharmadik leggazdagabb települése: az egy főre jutó havi jövedelem alapján a legtehetősebb somogyi helység.
Sonline, 2009.05.27.
Teljes cikk

Szamárkörmölés kenyérsütéssel
Megédesítették azoknak a gyerekeknek és szüleiknek a napját, akik ellátogattak szombaton Patcára, a Katica tanyára. Mézeskalács és kenyérsütésen kívül még szamárkörmölést és birkanyírást is láthattak az érdeklődők.
KaposPont, 2009.02.15.
Teljes cikk

Évzáró Patcán
Utolsó állomásához érkezett a Somogy megyei tájfutó bajnoki sorozat.
KaposPont, 2008.11.19.
Teljes cikk

Patca kedvéért mondtak le a pénzükről
Lemondott a kistérség többi települése saját fejlesztési forrásainak egy részéről megyénk második legkisebb faluja, Patca kedvéért.
Sonline, 2008.11.17.
Teljes cikk

Tiszteletdíj helyett út és járda
Új utat és járdát kaptak a patcaiak. A 21 milliós beruházás 35%-át a falu fizette. Ezt úgy tudták megtenni, hogy az önkormányzati testület tagjai 2006 óta nem vették fel tiszteletdíjukat - tudtuk meg ifjabb Handó János polgármestertől.
KaposPont, 2008.11.16.
Teljes cikk

 Patcán kemencében sült az új kenyér (Videó)
KaposPont, 2008.08.21.
Teljes cikk

Betyár jó világ a Zselicben
Betyárok búvóhelye volt, ma a nyugalomra, falusi idillre vágyóké lett a Dél-Dunántúl szívében található Zselicség.
Népszabadság, 2008.04.07.
Teljes cikk

Hétvégi tájfutó versenyek
Szombaton Patca térségében rendezte a Taszár Honvéd SE és a Somogy Megyei Tájékozódási Futó Szövetség az Országos Hosszútávú Bajnokságot.
KaposPont, 2008.04.07.
Teljes cikk

Somogyban folytatódott a falujárás
Nem a somogyi szegénység sűrűjében, hanem a kaposvári kistérség egyik még életképes településén, Somogyjádon kezdte tegnap látogatását a miniszterelnök, majd egy könyvtárat avatott a Kaposvár közeli Várdán. Ellátogatott egy zselicségi kirándulótanyára, majd részt vett egy bőszénfai falugyűlésen.
Magyar Nemzet, 2007.11.10.
Teljes cikk

Miniszterelnöki hakni Somogyban
Országjárásának negyedik napján Somogyban járt a kormányfő. Gyurcsány Ferenc Somogyjádon, Várdán, Patcán és Bőszénfán nem is csak látni, hanem inkább láttatni kívánta a példaértékű fejlődést.
Sonline, 2007.11.09.
Teljes cikk

Miniszterelnöki vizit
300 milliárd forint jut iskola-felújításra a következő években - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök somogyi látogatásának első helyszínén, Somogyjádon. Ezt követően Várdán avatta fel a könyvtárat, majd Patcára látogatott.
KaposPont, 2007.11.09.
Teljes cikk

Gyurcsány Somogyba jön!
Somogyi körútra jön pénteken Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Egynapos útja során több faluba is ellátogat, ahol a helyi gazdasági és kulturális értékeket tekinti meg, majd egy falugyűlésen is részt vesz.
KaposPont, 2007.11.08.
Teljes cikk

Megizzadtak Patcáig a horvát kerekezők
Öltönyös, mellényes férfiak, rakott szoknyás, kosztümös hölgyek kerekeztek boldogan Kaposvár felől Patca irányába: a Zöldpont Életmódklub zselici kerékpártúráján a somogyi megyeszékhely testvérvárosa, Kapronca küldöttsége is részt vett. S ha már eljöttek a horvátok, úgy gondolták, emlékezetessé teszik mindenki számára a bicajtúrát. Korhű ruhákban és kerékpárokon – némelyikük klasszikus cajgerten – tekertek mind jobban izzadva s lemaradva – ám töretlen jókedvvel – a kaposvári kerekesektől, a késő szeptemberi jó idő és a zselici dombok ugyanis másfajta ruhát és járművet követeltek volna meg.
Sonline, 2007.09.22.
Teljes cikk

Szemben a dúvaddal
A patcai Katica tanyán rendezik tavasszal a tájfutók hosszútávú országos bajnokságát. A viadal óriási szervezést igényel, ráadásul a versenyre új térképet kell készíteni, ami Idősebb Pavlovics György feladata. Nem is gondolnánk, hogy milyen veszélyes munka ez: a terep bejárásakor ugyanis sokszor csak vaddisznókkal találkozik a térkép készítője.
KaposPont, 2007.09.21.
Teljes cikk

 Kistérségi válóper
Kiválna a kaposvári többcélú kistérségi társulásból 20 somogyi település. Kadarkúti székhellyel új társulást alakítanának. Azt mondják: úgy az eddiginél előnyösebben tudnak majd pályázni.
KaposPont, 2007.03.23.
Teljes cikk

 


Copyright © 2009
Integranet Kft.