Kezdőlap | Kapcsolat | Nyomtatás
Bemutatkozás Önkormányzat Ügyintéző Fotógaléria
Bemutatkozás
Hírek
Programok
Falukrónika
Természet
Látnivalók
Turisztikai értékek
Napjaink
Neves szülöttek
Fotógaléria

Látnivalók« Vissza

Katica Tanya

A Katica Tanya ötlete Handó János és felesége, Eszter - tapasztalt utazók fejéből pattant ki. Céljuk minél több embert visszacsalogatni a természetbe, hogy érezze a friss levegő erejét, a puha fű selymességét, megismerhesse az állatokat és elődeink szokásait, mesterségeit, bölcsességét, eközben játszva-tanítsa korunk ifjúságát gyakorlati tudásra, tapasztalatra.

A Katica Tanya és Kalandpark meglátogatásával számos olyan élménnyel lehet gazdagabbá az ember, amelyet együttesen máshol nehéz lenne megszerezni, megtapasztalni. 40 féle őshonos és származtatott háziállat található itt. A paraszti gazdálkodás bemutatása is a programok rész: lehet tehenet fejni, kenyeret sütni. A kisebbeket tucatnyi kültéri játszóalkalmatosság várja és 60 féle játék. De 50 féle előre rendelhető program közül is lehet választani. A Kalandpark területén megtekinthető a tatárjárás korabeli palánkvár is. Egyszóval millió kaland....


                                                        Vadvirág-út


Különleges látványosság a Zselici Vadvirágút. Horváth Béres János kaposszerdahelyi faszobrász kezdeményezése alapján a XXI. század tiszteletére huszonegy, a Zselicben fellelhető vadvirágokat ábrázoló faszobrot farag. A millennium évében felavatott vadvirágút a Kaposvár-Szenna-Szilvásszentmárton útvonalon tekinthető meg.

Térplasztika sor, mely az eredeti tervek szerint 21 darabból állt. A 21 szám a XXI. századra utal, mely század legfontosabb feladata a Föld megőrzése, megóvása, a természetvédelem. Ennek fontosságára kívánja felhívni a figyelmet a Zselicben honos, rá jellemző, illetve ritka, védett növényfajok megjelenítése.

 A térplasztika sor a Somogy Megyei Önkormányzat, és a Zselica Szövetség védnökségével készült, állíttatta Patca Község Önkormányzata. Anyaguk tölgy, átmérőjük 80-90 cm, magasságuk 2,5 m.

A községünkben látható növény neve: Turbánliliom.

 

Református templom

Településünk éke az 1875-ben emelt református templom.
2014-ben került felújításra, melyhez Magyarország Kormánya 9 millió forint támogatást biztosított.

A helyi reformátusság már az 1600-as évek második harmadában épített itt Istennek hajlékot, mely még fából készült. Ennek utódja a jelenlegi templom.
(További érdekességeket olvashat a településről a Falukrónika pont alatt.)

Református templom

 

                                                Tűzoltókocsi


 

A hajdan lovakkal vontatott tűzoltókocsit helyi lakos: Plájás Józsi bácsi, aranykezű ezermester újította fel ngyon sok munkával 2007-ben.

 

Támogató logó


Copyright © 2009
Integranet Kft.