Kezdőlap | Kapcsolat | Nyomtatás
Bemutatkozás Önkormányzat Ügyintéző Fotógaléria
Bemutatkozás
Hírek
Programok
Falukrónika
Természet
Látnivalók
Turisztikai értékek
Napjaink
Neves szülöttek
Fotógaléria

Bemutatkozás« Vissza

Szeretettel köszöntjük Patcán, a Zselic szívében!

 

Patca Somogy megye legkisebb községe Kaposvártól 13 km-re délnyugatra, a Zselic Tájvédelmi Körzet határán fekszik. Területe 4,96km2. A falut körülvevő erdők, dombok lábánál több forrás található, amelyek hűsítő vizét a Csörge-patak gyűjti össze, és a falu végén fekvő Katica-tóban teljesedik ki.

Patca " egyutcás " zsáktelepülés-közűton a Szilvásszentmárton-Kaposvár közútba torkolló bekötőúton közelíthető meg. A faluból kiinduló, ill. áthaladó gyalogos és kerékpáros túraútvonalak több somogyi, sőt dunántúli településsel összekötik Somogyország eme gyöngyszemét.

2001-ben kezdődött az aktív turizmus úttörőjének számító Katica Tanya fejlesztése. Ez a létesítmény ma kb. 160 főnyi szálláshellyel, Magyarországon egyedülálló bemutatógazdasággal, lovagvárral, a hangulatos Katica-tóval és szabadidős programok tucatjaival várja a látogatókat.

A falu lakóinak száma: 55 fő, kb. 50% középkorú( 20-50 évesig), 25-25% a kiskorúak, ill. szépkorúak száma. Az aktív lakosság nagyobb része erdészeti, mezőgazdasági tevékenységből él, kisebb részük a közeli megyeszékhelyre jár dolgozni.

A községben a Polgármesteri Hivatalon kívül nincs egyéb intézmény, gyár, üzem, sőt, kereskedelmi egység, lerakat sem. A lakosság ellátását egyrészt mobil üzletek, vállalkozások segítik, másrészt rendelkezésükre áll a Falubusz, amellyel kényelmesen utazhatnak, bevásárolhatnak, intézhetik ügyes-bajos dolgaikat, esetleg különböző programokon vehetnek részt akár a megyén kívül is.

Büszkeségünk a Polgármesteri Hivatalban-Faluházban működő Könyvtár, Olvasóterem, Internetes Kávézó, melyet a falu népe ingyenesen látogathat. Egyéb szolgáltatásként fénymásolás, nyomtatás, laminálás is igénybe vehető, a Faluház gondnoka mindenben szívesen a lakók rendelkezésére áll.

 

Ha felkeltettük érdeklődésüket csöppnyi falunk iránt, látogassanak meg bennünket, mert  EZ AZ A HELY, AHOVÁ A MADÁR IS PIHENNI JÁR!

 

Tisztelettel: Patca község lakossága

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2009
Integranet Kft.