Kezdőlap | Kapcsolat | Nyomtatás
Bemutatkozás Önkormányzat Ügyintéző Fotógaléria
Bemutatkozás
Hírek
Programok
Falukrónika
Természet
Látnivalók
Turisztikai értékek
Napjaink
Neves szülöttek

Fotógaléria

Programok« Vissza

V. Patcai Várjátékok

A helyszín: Patca
Dátum: 2011.06.17.
Szervező neve: Katica TanyaV. Patcai Várjátékok – Országos Lovagrendi Találkozó


Közhírré tétetik, hogy az Úr 2011-ik esztendeje Szent Iván havának harmadik szombatján és vasárnapján, immár ötödik alkalommal fog megtörténni az Patcai Várjátékok – Országos Lovagrendi Találkozó, az Somogyország kellős közepén, Kaposvár helyőrségétől 2 órai járóföldre Patzán Katica Tanyán.


(Az kevésbé tudós fehérnépek és férfiemberek, kik nem ismerik az ősi naptárat, elmondatik, hogy az nemes összejövetel június 18-án és 19-én fog megtörténni).


Az összegyűlt pórnépet szórakoztatá az megannyi lovag, harcos és csepűrágó. Ezen nevezetes alkalommal kiderül mi az a heraldika, az nemesi címerek és a középkor megannyi fortélya.


Árpád fejedelem, Szent István, Károly Róbert és Mátyás királyunk seregei éledének újra, bemutatva az nagyszerű fegyverforgatási tudásukat. Tolvajok deresre huzatnak, gazfickók kalodát kapnak, boszorkányok az inkvizítorok által megégettetnek. A várostrom során pedig Isten segítse az szegény várnépét, akit megtámada az gaz éslator ellenség.


Az bátor érdeklődők pedig okosodhatnak és két kezikkel tapasztalhatják meg az nemes középkor szokásait és a fegyverforgatás fortélyait.


Oszt lészen ott nagyszerű táncművészeti okítás is az táncoslábú nem és nemtelen embernek, fehérnépnek és aprófajzatnak egyaránt.


Félelmetes, ám egyben nagyszerű hajítógépek is felsorakoztatnak és megmutaták, hogyan repül az 10 kilós kő 120 újkori méterre. Az hajítógépet egész Európa féli, hiszen Patca vára mellett építtetett meg a kontinensünk egyik legnagyobb hajítógépe mindenféle gyarló hadsereg elijesztésére.


A napnak lenyugvását aztán köszöntik az fergeteges tüzesíjak, tűznyelők és az óriás hajítógép tüzesgolyója.


Megkéretik minden férfiember és fehérnép, aki ezen fölhívást olvassa, hogy tegye közhírré a falujában, mezővárosában, avagy székes fővárosunkban élő köznép és nemesek között, az okból, hogy Somogy Vármegye Patcai Erősségénél együtt vigadhassunk!


Mágikus és boszorkányos eszközökkel varázslók megörökíték a már elmúlt vígassságok történetét, amelyeket Te is megcsodálhatsz:
Az Úr legyen véletek!


további programok »


Copyright © 2009
Integranet Kft.