Kezdőlap | Kapcsolat | Nyomtatás
Bemutatkozás Önkormányzat Ügyintéző Fotógaléria
Bemutatkozás
Hírek
Programok
Falukrónika
Természet
Látnivalók
Turisztikai értékek
Napjaink
Neves szülöttek

Fotógaléria

Programok« Vissza

IV. Patcai Várjátékok

A helyszín: Patca
Dátum: 2010.09.10.
Szervező neve: Katica Tanya
Telefonszám: 06 30/ 411 6002
E-mail: info@katicatanya.hu


 


Meghívó az IV. Patcai Várjátékok – Országos Lovagrendi Találkozóra!

 
Közhírré tétetik, hogy az Úr 2010-ik esztendeje Szentmihály havának második péntekjén, szombatján és vasárnapján, immár negyedik alkalommal fog megtörténni az Patcai Várjátékok – Országos Lovagrendi Találkozó, az Somogyország kellős közepén, Kaposvár helyőrségétől 2 órai járóföldre a Katica Tanyán.

(Az kevésbé tudós fehérnépek és férfiemberek, kik nem ismerik az ősi naptárat, elmondatik, hogy az nemes összejövetel szeptember 10-től 12-ig fog megtörténni).

Az összegyűlt pórnépet szórakoztatá az megannyi lovag, harcos és csepűrágó. Ezen nevezetes alkalommal kiderül mi az a heraldika, az nemesi címerek és a középkor megannyi fortélya

Árpád fejedelem, Szent István, Károly Róbert és Mátyás királyunk seregei éledének újra, bemutatva az nagyszerű fegyverforgatási tudásukat. Tolvajok deresre huzatnak, gazfickók kalodát kapnak, boszorkányok az inkvizítorok által megégettetnek. A várostrom során pedig Isten segítse az szegény várnépét, akit megtámada az gaz és lator ellenség.

Az bátor érdeklődők pedig okosodhatnak és két kezikkel tapasztalhatják meg az nemes középkor szokásait és a fegyverforgatás fortélyait.

Oszt lészen ott nagyszerű táncművészeti okítás is az táncoslábú nem és nemtelen embernek, fehérnépnek és aprófajzatnak egyaránt.

Félelmetes, ám egyben nagyszerű hajítógépek is felsorakoztatnak és megmutaták, hogyan repül az 10 kilós kő 120 újkori méterre. Az hajítógépet egész Európa féli, hiszen Patca vára mellett építtetett meg a

kontinensünk legnagyobb hajítógépe mindenféle gyarló hadsereg elijesztésére.

A napnak lenyugvását aztán köszöntik az fergeteges tüzesíjak, tűznyelők és az óriás hajítógép tüzesgolyója.


Megkéretik minden férfiember és fehérnép, aki ezen fölhívást olvassa, hogy tegye közhírré a falujában, mezővárosában, avagy székes fővárosunkban élő köznép és nemesek között, az okból, hogy Somogy Vármegye Patcai Erősségénél együtt vigadhassunk!


Különböző mágusok és boszorkák mindenféle herkentyűkkel megörökítették az korábbi összejövetelek történéseit és ránk hagyományozták azokat. Álljanak itt további kedvfokozónak:                                                                                     


http://www.katicatanya.hu/index.php?mode=1⊂=55&id=143

 

Az Úr légyen veletek!


további programok »


Copyright © 2009
Integranet Kft.